نصب کاشی پرسلانی در نما
روش های نصب کاشی پرسلان در نما و کف ساختمان
۱)طراحی کاشی و نما:
معمار جهان هستی آن را به زیبایی آفرید و ما معتقدیم که انسان که قرار است خلیفه خدا در زمین باشد لایق دریافت زیبایی است پس مشتریان خود را درخور طرح هایی بدیع و زیبا می دانیم و این امر با دراختیار گرفتن طراحان مجرب برای ما مقدور گشته است. در این زمینه با بهره گیری از ماشین های چاپ دیجیتال و برنامه های نرم افزاری مرتبط و ۳D Max و Photoshop به همراه کاربران ماهر این برنامه ها، اقدام به ارایه طرح های کاشی نما و کف متناسب با سلیقه و نیاز مشتریان نماید.
۲)محاسبات ایستایی:
با کمک مهندسین مجرب و در پوشش قرارداد همکاری با شرکت های داخلی و خارجی توانایی محاسبات ایستایی نمای هر ساختمانی را بدون در نظر گرقتن سطح پیچیدگی آن را داریم. در این رابطه کتابچه محاسبات ایستایی نما را براساس درخواست مشتری و منطبق بر حد استحکامی که ساختمان خود را در مقابله با زلزله طراحی کرده است توسط شرکت همکار ایرانی و اروپایی فوق الاشاره تهیه و ارائه می نماییم.
مطالعات اولیه برای تهیه پیشنهاد خود و تحلیل سازه نمای خشک همراه با گردش جریان هوا انجام می دهیم. اساس این محاسبات بر پایه سیستم ایستایی خود و قوانین حاکم بر ساختمان سازی کشور می باشد.
ما تمامی امکانات ساختاری و الزامات ایستایی را در نظر گرقته و راه حل های توسعه یافته جامع ساختاری پروژه را بکار گمارده و همه را بر پایه امکانات موجود در کشور استوار ساخته ایم. نتیجه بررسی بهینه سازی،تعدادی از قطعات سیستم و الزامات ایستایی شده است.
نقشه های اجرایی:
براساس محاسبات ایستایی و مجموعه کاملی از پلان طبقات و نقشه نما و مقاطع عمودی از هر پروژه نقشه های اجرایی و کارگاهی را تهیه و به قسمت نصب پیمانکار ارائه می دهیم.
۳)ساخت و تأمین قطعات:
کلیه قطعات و لوازم مورد نیاز اجرای پروژه یا توسط شرکت طراحی و با اعمال تمامی استاندارد های روز دنیا در مراحل مختلف تولید ساخته شده و یا برای تأمین در مواردی که ساخت آنها برای شرکت اقتصادی نبوده و یا تکنولوژی و امکانات ویژه ای که خارج از حدود وظایف و اهداف شرکت می باشد را نیاز داشته، مستقیما" توسط شرکت از منابع معتبر خارجی تهیه و ارائه گردیده است تا بتوانیم به مشتری خود با خاطری آسوده ایمنی و آسایش را پیشنهاد و ارائه دهیم.
۴)نصب:
براساس نقشه های اجرایی و کارگاهی توضیح داده شده در بالا و با توجه به دیگر پروژه های در دست اجرا، پیمانکار نصب برنامه زمانبندی اجرایی خود را تهیه و به مشتری ارائه می دهد. منطبق با برنامه زمانبندی تهیه شده تمامی امور اجرایی نصب نمای پروژه با رعایت کلیه اصول مهندسی توسط تیم های مجرب نصب پیمانکار اجرا می گردد.
در این روش ابتدا با استفاده از یک ساختار پروفیل های فلزی , آلومینیومی شرایط را برای نصب قطعات آماده کرده و سپس قطعات را بر روی این شبکه به روش تماما مکانیکی وبا استفاده از "براکتها " آویزان ( یا مهار) می نمایند .
✅نما با سازه خشک به همراه گردش جریان هوا
نمای تنفس کننده چیست ؟
اگر بتوانیم لایه ای از هوا را همواره بین دیوار ساختمان و اسلب های پرسلانی , که عایق خوبی است - به صورت در جریان - داشته باشیم , با توجه به ضریب بسیار پایین انتقال حرارت هوا, توانسته ایم عایق مناسبی را ایجاد کنیم که از افت دمای ساختمان وانتشار آن به محیط بیرون در زمستان و بر عکس جلوگیری میکند .
با توجه به اینکه هوا سیال است و هوای گرم به سمت بالا حرکت میکند , این پدیده را نوعی تنفس مینامیم .این امر به ما کمک میکند که نسبت به انتقال صدا محیط بیرون به داخل ساختمان نیز جلو گیری کنیم .
چون انتقال صدا از طریقه ارتعاش انجام میشود و میزان لایه هوا فرساینده ارتعاش است .
از این روش حتی جهت جلوگیری از نشت رطوبت از محیط بیرون به داخل ساختمان و بر عکس نیز استفاده میشود .
در سالهای اخیر بیشتر آثار معماری گیرا و جالب توجه با مواد مرسوم قدیمی مانند سنگ طبیعی، چوب، پانل های پرسلان، پلاستیک و مواد فلزی توسط معماران حرفه ای شناخته شده اجرا شده اند. در مقایسه با نصب مستقیم پوشش نما بر روی جداره سازه، فوائد نمای همراه با جریان هوا عبارتند از:
۱- کاهش ریسک ترک خوردن، جداشدن و افتادن
۲- کاربری ساده
۳- نگهداری ارزان
۴- محافظت جداره سازه در مقابل عوامل جوی
۵- کاهش مصرف انرژی
۶- حذف نفوذ سرما
۷- سرعت در زمان نصب
۸- سبک کردن وزن ساختمان و بالا بردن مقاومت در مقابل زلزله
لایه های نما به همراه جریان گردش هوا:
اجزای تشکیل دهنده سیستم نما به همراه گردش جریان هوا عبارتند از:
۱- جداره خارجی سازه
۲- لایه صاف کننده
۳- لایه عایق
۴- لایه جریان هوا ( محفظه)
۵- سیستم نصب
۶- لایه پوشش نما
۷- سیستم بندها
لایه جریان هوا ( محفظه):لایه جریان هوا، فضایی با ضخامت ۳ تا ۵ سانتی متر بین عایق و پوشش نما می باشد. از آنجا که ابعاد این لایه هوا ست که گردش درست هوا و پدیده دودکش ( بالا رفتن هوای گرم ) را تضمین میکند لذا اندازه آن مهم می باشد.
وجود محفظه فوائد بی چون و چرایی نظیر:
الف- تبخیر آب انباشته شده در مصالح ساختمانی در طی دوره ساخت و ساز
ب- حذف آب تبخیری در داخل ساختمان در طی فصل زمستان
ت- سردکردن پوسته خارجی ساختمان در فصل تابستان به دلیل حرکت به سمت بالای هوا
ث- کاهش جریان حرارت از خازج به داخل ساختمان در فصل تابستان
ج- ممانعت از فرار حرارت از داخل به خارج به واسطه فقدان نفوذ سرما
را فراهم خواهد کرد.
لایه جریان هوا ( محفظه):
لایه جریان هوا، فضایی با ضخامت ۳ تا ۵ سانتی متر بین عایق و پوشش نما می باشد. از آنجا که ابعاد این لایه هوا ست که گردش درست هوا و پدیده دودکش ( بالا رفتن هوای گرم ) را تضمین میکند لذا اندازه آن مهم می باشد.
وجود محفظه فوائد بی چون و چرایی نظیر:
ح- تبخیر آب انباشته شده در مصالح ساختمانی در طی دوره ساخت و ساز
خ- حذف آب تبخیری در داخل ساختمان در طی فصل زمستان
د- سردکردن پوسته خارجی ساختمان در فصل تابستان به دلیل حرکت به سمت بالای هوا
ذ- کاهش جریان حرارت از خارج به داخل ساختمان در فصل تابستان
ر- ممانعت از فرار حرارت از داخل به خارج به واسطه فقدان نفوذ سرما
را فراهم خواهد کرد.
سیستم نصب:
این سیستم از مجموعه کاملی از اجزا با عملکردی استاتیکی جهت اتصال پوشش خارجی نما به سازه بنا و نهایتا" تحمل بارهای وارده بالاخص نیروی باد ساخته شده است. سیستم نصب میتواند از اجزای زیر تشکیل شده باشد:
۱- قلابهای قرارداده شده در نقاطی معین " اتصال دهنده موضعی "
۲- یک سازه " اتصال دهنده گسترده "
لایه پوشش نما:
عملکرد لایه پوشش نما حفاظت از ساختمان در مقابل عوامل جوی و همچنین نمایانگر یک نقطه نظر معماری است. مواد پوشش دهنده باید به درخواست های زیر پاسخگو باشد:
۱- مقاومت بالا در برابر شوکهای حرارتی و مکانیکی (استحکاک در مقابل ضربه، مقاومت در برابر تغییرات درجه حرارت و غیره)
۲- نفوذ ناپذیری در مقابل آب
۳- غیر قابل اشتعال
۴- عدم تغییر فیزیکی و زیبایی ظاهری در طی زمان
۵- افزابش مقاومت در برابر زلزله
۶- مقاومت در برابر باد (فشاری و یا مکشی)
۷- قابلیت تعویض اجزا
۸- نگهداری
سیستم بندها:
بند چیزی نیست جز فضایی که پیرامون تکه های پوشش نما را تفکیک میکند و وظیفه خاص اجازه حرکت آزاد تکه های پوشش نما حاصله از تغییر درجه حرارت یا نشست بار ساختمان یا مکانیزم های نصب را دارد. بندها میتوانند باز یا بسته شوند.
بندهای بسته:بندهای بسته آنهایی هستند که حرکت تکه های پوشش نما را اجازه میدهند و کاشی ها در فاصله فقط ۲ تا ۳ میلی متری از یکدیگر قرار می گیرند.
بندهای باز: بندهای باز آنهایی هستند که اجازه حرکت بیشتری را به تکه های پوشش نما می دهند بطوریکه حداقل در فاصله ۶ تا ۷ میلی متری از یکدیگر قرار گرفته اند. این نوع بند استفاده از تکه های پوشش نما در سایز متوسط و بزرگ را مجاز می سازد.
✅ سیستم اتصال با گیره مشهود با قابلیت تراز در جهت عمودی و افقی
در روش ابزار نصب مشهود , همانطور که از نام آن مشخص است قادر به دیدن بخشی از قسمتهای ابزار نصب هستیم . همانطور که در تصاویر زیر مشخص شده است ابتدا استاد ها نصب شده سپس پروفیلهای عمودی روی استاد ها نصب می شوند . سپس کلیپ ها یا قطعات نگه دارنده روی پروفیل ها قرار گرفته و تنظیمات فواصل روی آنها انجام می شود . در انتها قطعات اصلی روی این کلیپ ها سوار شده وزن هر قطعه با قرار گرفتن روی کلیپ پایینی منتقل شده وگشتاور آن با کلیپ بالایی کنترل میشود. در این روش همانطور که از تصویر رو برو استنباط میشود , بخش کوچکی از کلیپ ها از مقابل تشخیص داده میشود . در این صورت قطعات پرسلان حتی پس از نصب به راحتی قابلیت رگلاژ محور عرضی را دارند و در محور عمودی به سختی قابل تغییر هستند . اگر بند ها را به اندازه کافی در نظر بگیریم امکان تعویض یک قطعه پس از نصب فراهم میشود فاصله اسلب تا دیوار در این روش حداقل ۸۰ میلیمتر است.
کاشی پرسلانی نسل سوم کاشیهای کف و دیوار به کاشیهای پرسلانی تعلق دارد که مناسب نصب بر روی کف و دیوار و نمای ساختمان میباشند. کاشیهای پرسلانی بدلیل جذب آب بسیار پایین و فرایند تولید خاص و منحصربهفرد از استحکام بالایی برخوردار بوده و به نوعی میتوان آنها را سنگ مصنوعی نامید. تنوع تولید در ابعاد و طرح باعث گرایش استفاده مصرف کنندگان از این محصول ساختمانی شده است. امروزه درمیان محصولات رایج جهت پوشش سطوح وسیع، کاشی پرسلانی به عنوان یک کاشی بدون لعاب و یا لعابدار باپخت دمابالا وتخلخل پایین وجذب آب کمتراز۵/. درصدازاهمیت بالایی برخورداربوده وحجم تولید آن نیز روزبروز بیشتر میشود.
پرسلان محصولی یکنواخت با رنگ بعد از پخت سفید و متراکم می باشد که از مواد موجود در طبیعت که در شرایط خاص تحت فشار بالا شکل گرفته و در درجه حرارت بالا تولید می شود.پرسلان جایگزینی زیبا و ارزنده با برترین خصوصیات یک پوشش مورد استفاده در نما و کف ساختمان ها می باشد، همچنین این محصول جدیدترین تکنولوژِی صنعت سرامیک در حال حاضر می باشد.
ویژگی های پرسلان:
استحکام خمشی بالا (دو تا سه برار سنگ های گرانیتی) جذب آب پایین تا کمتر از ۵/۰ درصد و مقاوت در برابر یخبندان ( غیر قابل نفوذ در قیاس با سنگ) مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت در برابر لک پذیری ( مواد شوینده و پاک کننده اسیدها و بازها) مقاومت سایش بالا ( عمر طولانی و درخشش زیاد) سختی سطحی بالا ( عدم خراش سطحی و حفظ زیبایی) ثبات رنگ در مقابل نور خورشید ( که ناشی از عدم تاثیر اشعه بالا بر ساختار آن است که در سنگ های طبیعی دیده نمی شود.) قابلیت تولید در سایزهای مختلف و وجود طرح ها و رنگ های بدیع و بیکران قابلیت نصب بوسیله نصب خشک و نما و ابنیه بلند مرتبه ( به عنوان یک ابزار مهندسی قابلیت ابزار خوری و نصب قطعات را در روی خود دارد.) ضد حریق بودن ( نسبت به آتش مقاوم است و در برابر حرارت تغییر ساختار نمی دهد.)
روشهای نصب کاشی پرسلان در کف ساختمان
۱- استفاده از چسب
۲- استفاده از ملات همراه با بند کشی
استفاده از چسب سرامیک پودری نظیر مگاپوکسی و K-۹۰۰ با خصوصیات ویژه سبب تسریع در اجرا و اقتصادی شدن عملیات اجرا خواهد شد. این چسب بر پایه سیمان تولید میشود و در مقابل رطوبت و آب کاملاً مقاوم میباشد مواد موجود در چسب کاشی و سرامیک پودری قدرت انعطاف پذیری زیادی به آن خواهد داد و ضمناً باعث چسبندگی بیشتر میشود. چسب سرامیک پودری K-۹۰۰به راحتی با آب مخلوط میشود و پس از خشک شدن در برابر آب، رطوبت، سرما و گرما پایدار و بادوام است. از خصوصیات ویژه دیگر آن چسبندگی خوب به مصالح ساختمان، کاهش بار مرده ساختمان و کاربرد بسیار آسان آن است.
کاربردها:
۱- چسباندن سرامیک بر روی سطوح سنگی موزاییک و سیمانی.
۲- نصب قرنیزهای سنگی.
۳- انجام کارهای ظریف و دقیق که نیاز به چسبندگی بالا و مقاومت زیاددارد.
۴- زیرسازی سطوح ناهموار و مستحکم.
مزایا:
۱- قدرت چسبندگی بالا.
۲- قابل استفاده برروی سطوح افقی و عمودی.
۳- سهولت استفاده و کارآیی بالا.
۴- سبک بودن.
۵- ضد آب و غیر سمی.
۶- مقاومت کافی در مقابل لغزش.
۷- قابل اجرا روی بتن , سیمان , ملات آهک.
میزان مصرف: میزان مصرف چسب سرامیک پودری K-۹۰۰ بستگی کامل به سطح زیرکار و سرامیک موجود دارد. در حالت استاندارد سطح به ازاء هر متر مربع ۵/۲ الی ۵/۳کیلوگرم پودر چسب سرامیک مصرف میشود.
نحوه مصرف: بعد از تمیز و آماده کردن زیرسازی باید دو پیمانه حجمی از پودر K-۹۰۰رابا تقریباً یک و نیم پیمانه حجمی از آب مخلوط کرد تا خمیری همگن بدست آید. مخلوط باید به مدت ۱۵ دقیقه کاملاً مخلوط شود و سپس آن را بوسیله ماله شانهدار مصرف نمود در صورت افزایش مقاومت میتوان مقداری از چسب بتن استفاده نمود. سرامیک ها بایستی در مدت ۱۰ دقیقه بر روی ملات خمیری نصب گردند و بعد از ۲۴ ساعت که به استحکام نهایی خود رسیدند میتوان بندکشی کرد. برای ملاتهای ضخیم میتوان مقداری سیمان و خاک سنگ درمخلوط چسب سرامیک اضافه شود. برای دیوار و داخل استخر حتماً بین ۷ تا ۱۰ درصد وزن سرامیک از چسب بتن آببندی استفاده شود